Vinkit moottoriurheilupeleissä menestymiseen

Moottoriurheilu on erittäin suosittua ja seurattua niin Suomessa kuin lähes joka puolella maailmaa. Moottoriurheilulajeja on lukemattomia, mutta esimerkiksi Suomessa suosituimpia ovat lajit, joissa on saavutettu suomalaismenestystä maailmalla kautta aikojen, kuten esimerkiksi ralli, Formula 1 ja moottoripyörälajit. Suuren maailmanlaajuisen suosion myötä useat pelifirmat ovat iskeneet kyntensä tähän kultasuoneen ja kehittäneet joukon erilaisia moottoriurheilupelejä kansan iloksi kaiken ikäisille pelaajille.

Suosituimpia moottoriurheilupelejä

Mitä moottoriurheilupelit ovat, ja mitkä pelit ovat suosituimpia? Kyseisissä peleissä ajetaan erilaisilla moottoriajoneuvoilla, esimerkiksi autoilla ja moottoripyörillä mahdollisimman todellisissa olosuhteissa. Moottoriurheilupelien on tarkoitus simuloida todellisia ajotilanteita mahdollisimman tarkasti. Auto- ja moottoripyöräpelit ovat todennäköisesti maailman suosituimpia pelejä jalkapallon ohella. Rallin MM-sarja (WRC – World Rally Championship), Formula 1 MM-sarja ja moottoripyörien kuninkuusluokka MotoGP-sarja ovat suosittuja monien muiden moottoriurheilupelien lisäksi.

Yhdysvalloissa suosituimpia ovat mm. Amerikan markkinoilla vallitsevat Gran Turismo Sport, WRC, Nascar, Formula Indy, Need for Speed, F1, MotoGP ja lapsia unohtamatta Mario Kart. Samoja moottoriurheilupelejä on saatavilla maailmanlaajuisesti internetin kautta sekä hyvin varustetuista pelikaupoista ja liikkeistä. Pelien suosion myötä niiden kehitys on vauhdikasta koko ajan kehittyvän teknologian myötä, ja vertaansa vailla oleva ajokokemus hipoo lähes täydellisyyttä. Koe itse hämmästyttävän todentuntuinen ajokokemus pelaamalla.

Vinkkejä peleihin – miten moottoriurheilupeleissä pärjätään hyvin ja opitaan ajamaan loistavasti?

Ensin tutustu hyvin peleihin ja hanki haluamasi peli ja mahdolliset oheistuotteet ja -laitteet pelitunnelman virittämiseksi. Voit pelata pelejä tietokoneella, pelikonsolilla ja älypuhelimella. Lue ohjeet mahdollisimman hyvin ja tarkasti ja ala harjoittelemaan. Vauhti ja vaaratilanteet ovat osa moottoriurheilua ja sen viehätystä myös peleissä. Kova harjoitus ja kokemuksen myötä tuleva ajotaito ja täydellinen keskittyminen tekevät mestarin. Muista nauttia, viihtyä ja pitää ennen kaikkea hauskaa.

Pelien oppimiskynnys vaikeimmilla tasoilla ja asetuksilla on korkea. Kehittyminen loistavaksi pelaajaksi vaatii kovaa ja sitkeää harjoittelua, joten pelaa paljon äläkä lannistu, jos et heti pärjää. Keskity tarkasti jokaiseen yksityiskohtaan säätöjen suhteen ja taistele rengas rengasta vastaan. Pelaa ja harjoittele aina, kun se on vain mahdollista. Osallistu erilaisiin turnauksiin, kun tunnet olevasi valmis ja halukas kisaamaan. Aseta menestystavoitteet ja pyri toteuttamaan ne.

Moottoriurheilupelien todenmukaisuus ja oheislaitteet

Seurattuamme ensin moottoriurheilulajeja televisiosta, internetin kautta tai henkilökohtaisesti paikalla ollen, tekee meidän myös mieli kokea vauhdin hurma omakohtaisesti. Itse ajokokemus formuloilla tai ralliautoilla sekä moottoripyörillä on hyvin kallista, ja siksi se on monelle turhan kaukainen haave. Edullisempaa on pyrkiä kokemaan mahdollisimman todentuntuinen ajokokemus itse formula- tai kilparatojen ulkopuolelta. Toteuta haaveesi moottoriurheilupelien kautta kokemalla ainutlaatuinen kokemus suoraan kotoa käsin.

Hanki oheislaitteita, jotka tarjoavat upean ja todentuntuisen ajokokemuksen. Tarvitset luonnollisesti hyvän pelitietokoneen ja/tai muun nykyaikaisen pelikonsolin (esim. XBox 360, PlayStationin modernit versiot) itse pelin (esim. Grand Turismo) ohella. Suuri monitori tarjoaa entistäkin todenmukaisemman tunteen. Jotta pääset mahdollisimman realistisiin tuntemuksiin ja ajokokemuksiin, hanki ralli-/formularatti, polkimet ja ajopenkki sekä videotykki ja laadukkaat äänentoistolaitteet. Kun kaikki on asennettu, niin aloita ajotuntuman hiominen ja vauhdin löytäminen hiljalleen.

Moottoriurheilupelien mahdollisuudet ovat lähes rajattomat

Aiemmin mitkä tahansa pelit tarjosivat vain tietokonetta tai pelikaveria vastaan pelaamisen mahdollisuuden. Nykyään moottoriurheilupelit ja pelit yleensä tarjoavat mahdollisuuden pelata turnauksien myötä lukemattomia pelaajia vastaan reaaliajassa ympäri maailmaa. Turnaukset ja kilpailut tarjoavat palkinnoksi oikeita rahapalkintoja. Moottoriurheilu on lisäksi hyvin suosittu vedonlyöntilaji. Siis harjoittele ja kehity hyväksi pelaajaksi. Kaikista ei voi tulla mestareita, mutta kovalla harjoittelulla ja hyvällä keskittymiskyvyllä voit loistaa ja menestyä.

Peleissä voit pelata omana itsenään tai asettua jonkun maailmantähden tai oman suosikkikuljettajan autoon, haalareihin ja kypärään. Voit asettua formulapeleissä Kimi Räikkösen tai Valtteri Bottaksen ajopaikalle ja kokeilla, mihin oma vauhti riittää valitsemallasi radalla. Moottoriurheilupeleissä voit mennä äärirajoille ja jopa niiden ylikin ilman loukkaantumispelkoa. Oikeassa autoilumaailmassa ei ole mahdollista ylittää rajoja ilman vakavia seuraamuksia ja loukkaantumisia – suurista taloudellisista menetyksistä puhumattakaan.

Kehity paremmaksi moottoriurheilupelien pelaajaksi

Harjoittele yhä enemmän ja enemmän. Tutki asioita ja kiinnostu niistä aidosti. Tee jotain sellaista, mistä todella tykkäät. Panosta aikaa ja rahaa mieliharrastukseesi, on se sitten moottoriurheilupelien pelaaminen tai jotain muuta. Etsi vinkkejä internetistä ja Youtube-videoista. Jaa kokemuksia kanssapelaajien kanssa ja kysy heiltä vinkkejä ja neuvoja. Toiset ovat avoimia ja toiset sulkeutuneita, mutta aina löytyy heitäkin, jotka auttavat aloittelijoita ja neuvoa kaipaavia mielellään.

Nauti oman ajosimulaattorin tarjoamista ajokokemuksista, jonka olet mahdollisesti hankkinut. Voit myös etsiä ajosimulaattoreita kotisi ulkopuolelta. Voit osallistua alan messuille ja tapahtumiin löytääksesi lisätietoa alati kehittyvästä ja muuttuvasta moottoriurheilun pelimaailmasta niin Suomessa kuin maailmallakin. Menestyneimmät virtuaalikuljettajat voivat jopa saada toisinaan näytön paikan oikealla ajoradalla. Jos kehityt hyväksi moottoriurheilupelaajaksi tai olet luonnonlahjakkuus ajotaitojesi suhteen, voit parhaassa mahdollisessa tapauksessa saada harrastuksesta oikean ammatin.

Kuinka pitkälle aiot mennä moottoriurheilupelien harrastajana?

Olet sitten aloitteleva lapsi, nuorukainen tai kokenut aikuinen, jota kiinnostaa moottoriurheilupelit, aseta itsellesi tavoite. Mitä haluat saavuttaa pelirintamalla? Onko se vain mukava ja mieluinen harrastus, jota pelailet kotona toisinaan? Vai onko tavoite korkeammalla? Mikä tahansa on tavoite, niin nauti siitä, mitä teet ja harrastat. Ajattele positiivisesti, ole iloinen sekä usko itseesi ja muista keskittyä hyvin pelatessasi. Onnea moottoriurheilupeleissä loistamiseen!

 

 

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *