Kimi-Matias Räikkönen

Kimi Räikkönen, lähes koko formulamaailman tuntema F1-kuljettaja, syntyi Espoossa suhteellisen vaatimattomiin olosuhteisiin 17.10.1979. Syntyessään poika sai nimen Kimi-Matias, ja hän on perheen kuopus. Perheeseen kuuluu myös isoveli Rami. Kimin vanhemmat, äiti Paula ja isä Matti, veivät pienen pellavapään lääkäriin, kun kuopus ei puhunut ensimmäisen kolmen elinvuotensa aikana. Mitään vikaa ei kuitenkaan löytynyt. Vähäsanaisuudesta on myöhemmin muodostunut jäämiehenäkin tunnetun Räikkösen tavaramerkki.

Moottoriurheilun alkuvaiheet – lapsuus ja nuoruus

Kimin isä, Matti Räikkönen oli pienten poikiensa moottoriurheiluharrastuksen mahdollistaja ja motivaation lähde. Matti painoi pitkää päivää voidakseen tarjota lapsilleen mahdollisuuden moottoriurheiluun harrastamiseen kartingin muodossa. Hän itse toimi myös mekaanikkona jokamiesluokassa ja rallissa. Pienet pojat olivat lähes aina mukana isänsä seurassa, ja he ikään kuin kasvoivat mukaan ralli- ja automaailmaan. Perhe oli tärkeä ja aina yhdessä jo harrastuksen alkuajoista lähtien.

Moottoriurheilu on kallista ja aikaa vievää puuhaa. Ilman sponsoreita ja taustajoukkojen rahallista tukea on vaikeaa edetä huipulle etenkään Suomen rajojen ulkopuolelle. Kimin moottoriurheiluharrastuksen ja kiinnostuksen myötä hän aloitti opiskelut peruskoulun jälkeen ammattikoulun autolinjalla. Ammattikoulu jäi kesken, sillä mieli vei vauhdin pariin. Vanhempien suunnitelmana ei ollut koskaan F1-ura lapsilleen. Se kehittyi myöhemmin kuitenkin vaikeiden ja monivivahteisten vaiheiden jälkeen antoisaksi ammatiksi perheen nuorimmalle pojalle.

Nimestä ja alkuvaiheista

Kimi-Matias Räikkösen nimestä on vauhdin ja ajan myötä “jäänyt” Matias pois – onhan Kimi nimenä helpompaa muistaa ja lausua kuin hänen koko nimensä. Mies oli jo nuoresta pitäen kiinnostunut vauhdista ja moottoreista sekä moottoriurheilusta, ja harrastus alkoikin pienistä mopoista, moottoripyöristä ja mikroautoista isoveljen ja isän rinnalla – unohtamatta äidin tukea ja mukanaoloa. Kimin nopeus hämmästytti jo alkuaikoina. Hän voitti usein huomattavasti vanhemmat kilpakumppaninsa.

Nuoren miehen mikroautovauhdin ja menestyksen myötä SM-tasolta matka jatkui kovempiin, PM-tason kisoihin ja sieltä myöhemmin Englantiin testiajoon manageri David Robertsonin kutsumana. Räikkönen lähti rohkeasti Lontooseen 17-vuotiaana olemattomalla kielitaidollaan kohti sovittua paikkaa, Rugeleyn pikkukaupunkia, joka sijaitsee noin 200 kilometrin päässä Lontoosta. Vajaasta kielitaidosta huolimatta kohde löytyi ajoissa, ja testijakson vauhti riitti 1 000 punnan, pieneen mutta erittäin tärkeään, “sopimukseen”.

Kohti pieniä ja isompia formuloita ala- ja ylämäkineen

Formuloiden alkuvaiheiden ensimmäinen Formula-A:n Monaco Cup vuonna 1995 oli pettymys, jossa Räikkönen keskeytti neljänneltä sijalta. Kimi ajoi hieman pitkäksi, mutta tarkoituksella ajoi shikaanin heinäpaalia päin ajatellen sen lentävän helposti edestä pois. Kuinka ollakaan, edellisenä yönä oli satanut vettä, ja siksi kyseinen vettynyt heinäpaali painoi tonnin. Siihen loppui Kimin ensimmäinen kansainvälinen kisa. Pettynyt nuorukainen itki ja osoitti pettymyksensä ja tunteensa pahoitellen virhettään.

Seuraavana vuonna vuorossa oli kartingin ja pienempien formuloiden PM-, EM- ja MM-kisoja vaihtelevalla ja suhteellisen vaatimattomalla menestyksellä. Formula-A:n Suomenmestaruus oli vuoden 1996 paras saavutus. Nuoren autourheilijan haaveissa ja ajatuksissa oli aina menestys kilpailuissa. Menestyminen moottoriurheilun kalliissa maailmassa vaatii kuitenkin sievoisen summan rahaa ja taustatukia sekä oikeita henkilöitä nopeuden lisäksi. Räikkönen oli ja on aina ollut nopea jo uran alusta lähtien.

Kohti suurempia nopeuksia ja formuloita

Vuosien 1997 – 2000 aikana Kimi Räikkönen osallistui hyvällä menestyksellä niin SM-tasolla kuin PM- ja EM-tasollakin kartingiin ja erilaisiin formuloihin. Britannian Formula Renault 2000 -sarjan voitto tuli Manor Motorsport -tiimin kuskina. Vuoden 2000 menestys avasi mahdollisuuden Formula 1 -testiin Sauberin kalustolla, joka oli käännekohta miehen uralla. Kyseisessä testissä Kimi osoitti heti nopeutensa, ja jopa itse Michael Schumacher kyseli kiinnostuneena nopean testikuljettajan perään.

Jatkon ja vastauksen Schumacherin kysymykseen tietää lähes jokainen jo tuolloin ja myöhemminkin Formula 1 -maailmaa seurannut. Testi mahdollisti Kimin huikean tavoitteen toteutumisen. Räikkönen osallistui ensimmäistä kertaa Formula 1 -osakilpailuun Australiassa. Kimi saavutti heti ensimmäisessä F1-kisassaan upeasti sijan kuusi. Koko vuoden osallistuminen ja hyvien tulosten esittäminen Formula 1:sen MM-sarjassa 2001 Sauberin kuljettajana vei Kimin uran uudelle tasolle. McLaren-Mercedes palkkasi Kimin talliinsa.

Kohti Formula 1 -menestystä

Kimi Räikkösen ensimmäinen kausi kilpailukykyisessä McLaren -tallissa oli vähintäänkin kohtuullinen, ja palkintopallisijoituksia tuli useita. Valitettavasti McLaren varustettuna Mercedes-moottorilla oli epäluotettava, ja keskeytyksiä tapahtui turhauttavan usein, ja MM-sarjan miehen sijoitus jäi kuudenneksi. Kimin uran ensimmäinen F1-osakilpailuvoitto tapahtui Malesiassa 2003. Tämä kausi olisi voinut olla yhtä hyvin Räikkösen ensimmäinen maailmanmestaruuskausi, mutta keskeytyksiä tapahtui jälleen mm. moottorivikojen takia usein. Kauden MM-sarjassa Kimi sijoittui toiseksi.

Kimi saavutti jälleen toisen sijan kokonaispisteissä vuonna 2005. Räikkösen Formula 1 -ura jatkui McLarenilla aina vuoden 2006 loppuun asti. Voittoja tuli useitakin, mutta McLarenin epäluotettavuus sai tunteet pintaan ja mestaruushaaveet haihtumaan. Kimi solmi Ferrarin kanssa sopimuksen seuraavaksi vuodeksi 2007. Sopimus kattoi kaudet 2007 – 2010. Jo ensimmäisessä Ferrarilla ajamassaan F1-osakilpailussa Kimi nousi paalupaikalle ja korkeimmalle voittopallille. Kauden loppusaldo oli kuusi voittoa ja maailmanmestaruustitteli.

Tuntematon Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen rakastaa ajamista ja perhettään. Hän ajaa mieluiten ja jättää puhumiset muille – ainakin lehdistötilaisuuksissa. Räikkösen maine oli poikamiehenä melkoisen villi. Kun hän lähti viihteelle, silloin juhlittiin kunnolla. Mies on kuitenkin aivan toisenlainen kuin hänen maineensa; formulakuski on tunnollinen aviomies ja kahden lapsen isä. Mies haluaisi olla tuntematon, mutta hänestä tuli menestyksensä myötä tahtomattaan yksi maailman tunnetuimmista urheilijoista.

 

 

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *